KÖP VILKOR

info@uponyoureyes.comPayson1. ALLMÄNT Dessa villkor gäller för alla beställningar som görs av kunder (hädanefter kallade ”kunden” eller ”du”) hos UponYourEyes (hädanefter kallat ”UponYourEyes”, ”oss” eller ”vi”), på uponyoureyes.com.

Genom att göra en beställning och/eller använda uponyoureyes.com godkänner du att vara bunden av dessa villkor (”Villkoren”).

Villkoren kan komma att ändras i framtiden. Den senaste versionen av Villkoren finns alltid tillgänglig på vår webbplats. Dock kommer den versionen av Villkoren som gäller för din beställning att vara den som finns på vår webbplats vid tidpunkten för din beställning.

Vi kan endast ingå köpeavtal med personer som har rättshandlingsförmåga, är 18 år eller äldre och inte är under förmyndarskap.

Alla immateriella rättigheter, inklusive upphovsrätt och varumärken på uponyoureyes.com, förblir hos UponYourEyes eller dess licensgivare. Användning av innehållet på uponyoureyes.com, annat än för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjudet utan föregående samtycke från UponYourEyes.

Villkoren bör läsas tillsammans med vår sekretesspolicy och cookiepolicy som beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter.

2. PRISER OCH LEVERANSKOSTNADER Priserna på uponyoureyes.com inkluderar moms enligt lag. Eventuella fraktkostnader läggs till priset och betalas av dig.

Om UponYourEyes av någon anledning inte kan fullfölja din beställning, meddelar vi dig så snart som möjligt. Om UponYourEyes har tagit emot betalning från dig för en sådan annullerad beställning, kommer vi att återbetala beloppet med samma betalningsmetod som användes för att göra betalningen.

3. LEVERANS Du är skyldig att ge UponYourEyes en giltig och korrekt leveransadress. UponYourEyes skickar ut beställningar i den ordning de läggs. Efter det att en beställning har lagts och bekräftats, strävar UponYourEyes efter att leverera beställningen inom 1-5 arbetsdagar till en leveransadress i Sverige och 2-10 arbetsdagar till en leveransadress utanför Sverige. Leveransen kan dock ta längre tid på grund av oväntade händelser, se vidare i avsnitt 7.

Under utcheckningsprocessen kommer du att informeras om leveransinformationen. Efter att din beställning har gjorts kommer du att få en bekräftelse via e-post (om du har gett oss din e-postadress) som inkluderar information om din förväntade leverans. Du kan välja att få ditt paket skickat med PostNord, DHL eller Budbee. Om leveranstiden överstiger de schemalagda datumen, vänligen kontakta UponYourEyes på info@uponyoureyes.com

Om ett levererat paket inte hämtas av dig förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift som täcker alla leveranskostnader, inklusive eventuella ytterligare straffavgifter och behandlingsavgifter.

Kunden har alltid rätt att avbryta köpet vid långvariga leveransförseningar.

4. AVBESTÄLLNING AV ORDER Om du bestämmer dig för att returnera produkterna kan du göra det inom 14 dagar efter att du har mottagit eller hämtat ut ordern. Observera att ångerrätten inte gäller för personifierade produkter som har tillverkats specifikt för din order.

Om du vill returnera din order, vänligen meddela UponYourEyes skriftligt via e-post till info@uponyoureyes.com eller med hjälp av det förtryckta returformuläret eller genom att fylla i och skicka in det standardformulär som utfärdats av Konsumentverket, som du hittar här.

UponYourEyes ansvarar inte för några kostnader på grund av din avbeställning. Returkostnader (såsom frakt) måste betalas av dig. Detta gäller inte om några produkter anses vara defekta, UponYourEyes kommer då betala för returkostnaderna för den/de defekta produkten/produkterna. Vänligen kontakta oss via e-post på [Din e-postadress] vid någon defekt produkt och för att organisera en retur. Vid godkänd reklamation kommer kunden att bli ersatt för fraktkostnaden.

UponYourEyes garanterar att varje försändelse undersöks innan den levereras till kunden. Om produkten trots detta är trasig eller felaktig när den kommer fram, kan du som kund klaga på produkten. Reklamationsrätten är 3 år. En rimlig tid att påpeka en defekt i produkten är senast 2 månader efter det att defekten upptäcktes. Läs mer på www.konsumentverket.se. Om reklamationen inte godkänns kan kunden tvingas stå för returkostnaden och andra administrativa kostnader. Vänligen kontakta:

UponYourEyes på info@uponyoureyes.com

5. RETURER När UponYourEyes har mottagit ditt returerade köp kommer vi att skicka dig en bekräftelse på att vi har mottagit din order. UponYourEyes kommer att göra en återbetalning förutsatt att alla produkter returneras i samma skick som vid mottagandet. Detta innebär att produkterna ska vara i originalförpackning och inte ha blivit använda eller skadade.

Vi kommer att göra återbetalningen med samma betalningsmetod som du använde för att göra köpet inom 14 dagar från att vi har mottagit din avbeställning, förutsatt att vi har bevis på att du har skickat tillbaka ordern till oss eller om vi har mottagit returen.

Returkostnader, se nedan: • Sverige 79 SEK • Europa 139 SEK • Norge 179 SEK

Om du har några frågor, vänligen kontakta info@uponyoureyes.com

Returer ska skickas till: UponYourEyes Hedbäcksvägen 66, 428 37 Kållered

6. BETALNING Kreditkort eller Debetkort

UponYourEyes accepterar giltiga kredit- och betalkort som Visa, MasterCard och American Express. Vi kan också acceptera andra betalningsmetoder som kan anges på uponyoureyes.com från tid till annan. Du debiteras det tillämpliga beloppet när produkterna skickas från vårt lager. Innan betalningen görs kommer beloppet omedelbart att reserveras på ditt kort när beställningen läggs. UponYourEyes förbehåller sig rätten att genomföra en giltighetskontroll av det använda kredit- eller betalkortet. Som ett resultat av dessa kontroller kan UponYourEyes avvisa beställningar.

Andra betalningsalternativ

Vi erbjuder också betalningar via våra partner Payson och andra partners från tid till annan. Vänligen se våra aktuella tillgängliga betalningsalternativ vid utcheckningen tillsammans med villkoren för varje betaltjänsteleverantör.

7. VÅRT ANSVAR OCH GARANTI Villkoren avser inte att utesluta eller begränsa UponYourEyes ansvar för frågor som omfattas av icke-avståbar tillämplig lag.

UponYourEyes ansvarar inte för indirekta förluster som är en sidoeffekt av huvudförlusten eller skadan, till exempel förlust av möjlighet eller förlust av vinst; eller för utebliven leverans av produkterna eller för att uppfylla någon av våra andra förpliktelser enligt dessa villkor och bestämmelser, om en sådan förlust beror på en händelse som är utanför UponYourEyes rimliga kontroll, vilket inkluderar men inte är begränsat till storm, civil oordning, kärnkraftsolycka och upplopp.

Vårt maximala ansvar gentemot dig för alla förluster eller skador som uppstår i samband med ditt köp på uponyoureyes.com ska vara begränsat till det totala priset för de inköpta produkterna.

Om det finns några defekter i de produkter du har köpt, kommer UponYourEyes att följa de berörda produkternas garantier. Om du upptäcker ett problem med ditt köp, vänligen kontakta oss på info@uponyoureyes.com

8. PRODUKTBILDER UponYourEyes gör sitt bästa för att visa egenskaperna, såsom färger och komposition, hos våra produkter på ett korrekt sätt på vår webbplats. Dock beror färgen som visas på din enhet på ditt datorsystem och UponYourEyes kan därför inte garantera att din enhet kommer att visa sådana färger korrekt.

9. PRESENTKORT Presentkortet är giltigt i två (2) år från utfärdandedatumet och kan användas på uponyoureyes.com. Efter utgångsdatumet kan kortet inte användas som betalning eller återaktiveras, och något kvarvarande värde kan inte återbetalas. Presentkort kan inte returneras eller bytas mot kontanter. Ditt presentkort är lagligt betalningsmedel på UponYourEyes – se till att du förvarar det säkert! Förlorade eller stulna kort ersätts inte.

10. OGILTIGHET, TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTER Om någon del av villkoren anses ogiltiga, olagliga eller ej verkställbar av någon anledning, ska giltigheten, lagligheten och verkställbarheten av de återstående villkoren som ingår här fortsätta att gälla.

Villkoren ska styras av svensk materiell rätt.

Om en tvist uppstår ska vi göra vårt bästa för att lösa problemet. Först bör tvister lösas med UponYourEyes kundtjänst. Om en tvist inte kan lösas mellan dig och UponYourEyes kan du lämna in en reklamation till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Du kan också lämna in din reklamation till EU:s plattform för tvistlösning på nätet (ODR-plattformen), som är tillgänglig på https://ec.europa.eu/odr. Om du lämnar in en reklamation via ODR-plattformen kommer ditt ärende automatiskt att vidarebefordras till lämplig nationell tvistlösningsmyndighet.

UponYourEyes följer rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden eller någon annan motsvarande tvistlösningsmyndighet.

Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm www.arn.se

Eventuella tvister angående tolkning och tillämpning av villkoren ska lösas som beskrivs ovan eller slutligen av en allmän domstol.

11. KONTAKTINFORMATION UponYourEyes Registrerat kontor:Hedbäcksvägen 66, 428 37 Kållered. Kontaktuppgifter: UponYourEyes kundtjänst E-post: info@uponyoureyes.com

Vi svarar inom 48 arbetsdagar.

Villkoren uppdaterades senast den 2023-09-02.